Arno en Daphne op wereldreis 2009

Paihia: zon, zee & zalig

Maandag 19 januari

We zijn de nieuwe week weer begonnen met een goed ontbijt en hebben er na mountainbikes van Rose geleend. We wilden naar de Treaty Grounds fietsen, maar door Dan en Loyd van het kajakken werd ons aangeraden eerst de Hururu watervallen in het binnenland te bezoeken. We zijn op de fiets gesprongen en hebben 3 kilometer heuvel op, heuvel af gefietst in de bloedhitte. Onderweg hebben we maar even een stop gemaakt om op adem te komen. Al snel waren we beland bij de Hururu falls (moeten jullie eens proberen uit te spreken, dit is nog een makkelijk woord) en hebben we een mini picknick gehouden. Na onze lunchpauze zijn we richting de Treaty Grounds gefietst, waar we een rondleiding hebben gevolgd en meer te weten zijn gekomen over de bedreiging van de Maori bezittingen door Westerlingen, het inroepen van de bescherming van Engeland en het tekenen van het verdrag in 1840. De kiwi's hebben op 6 februari Whitangi Day, op deze dag herdenken ze het tekenen van het verdrag (het schijnt nogal een happening te zijn dan). ‘We are one people now' waren de magische woorden destijds... Hier in Whitangi heb je een prachtig uitzicht over de ‘Bay of Islands' zoals dit gebied wordt genoemd. Toen was het alweer 19.00 en zijn we wat gaan eten bij een strandtentje met uizicht op zee en chocolade fondue toe. Daarna hebben we nog wat van onze gekochte wijn gedronken en zijn we lekker gaan slapen.

Dinsdag20 januari

Deze dag hebben we de ferry gepakt naar Russell, het schiereiland dat tegenover Paihia ligt. Dit is een schattig dorpje met het oudste kerkje van Nieuw-Zeeland, het Long Island Beach en nog wat prachtige historische pandjes. We hebben lekker liggen zonnen op het Long Island Beach (je moet je hier echt wel 10 keer insmeren om niet te verbranden met dat gat in de ozonlaag) en zijn tenslotte teruggegaan naar Paihia. Thuis gekomen waren we toch wat verknetterd, dus met wat rillingen nog wat gedronken en toen gauw het bed in.

Woensdag 21 januari

Vandaag hebben we gerelaxed, gerelaxed en gerelaxed... Klinkt saai he, maar het is heerlijk! Rustig ontbeten, in de middag een eitje gebakken in het hostel, lekker op het strand gelegen, wat gedronken bij Mako Beach Bar en tenslotte gekookt in het hostel. In de avond dit verhaaltje getypt en lekker zitten kletsen met twee Groningse zussen en een ander stel uit Utrecht. Dat maakt het trouwens heel gezellig. Je ontmoet een hoop nieuwe mensen, vooral uit Duitsland en Engeland. We hebben de wijn opgedronken met elkaar en hebben een hele gezellige laatste avond hier gehad.

Donderdag 22 januari

Deze dag was een reisdag, maar wel een hele leuke! We werden opgepikt door onze Magic driver in Paihia, om terug te gaan naar Auckland. Echter, bij Magic rijden ze je niet simpel in één keer terug, maar met vele mooie omwegen en ruimte voor fotomomenten en lunch e.d. Onze eerste stop was in Hokianga, een rustig dorpje aan een mooi meer. Vervolgens stopten we in Opononi. Dit stadje staat bekend om de dolfijn ‘Opo' die er in de jaren '50 de toeristen vermaakte met kunstjes in het water. Het is er schitterend met goudgele duinen aan het blauwe water. Daarna zijn we weer in de bus gestapt en hebben we toch een paar slingerwegen gehad... Het was echt de toeristische route, gelukkig hadden we wel een goed ontbijt op. Onze derde stop was in een enorm woud waar we Kauri bomen hebben gezien, deze bomen zijn immens groot en 2000 a 3000 jaar oud. Die bomen hebben al wat eeuwen overleefd... Vervolgens lekker geluncht bij een schattig uitziend plattelands eetcafeetje en tenslotte een laatste stop gemaakt aan het strand, voor Auckland. Nu zijn we weer in Auckland (hostel Bamber House in Parnell) en vertrekken morgenochtend vroeg naar Waitomo. Dit beloofd weer een mooie nieuwe bestemming te worden. Voor nu houden we het voor gezien!

Welterusten!

Johan

Volgens mij hebben jullie voor het eerst zelf gekookt! Complimenten.

marja

Lieve Arno en Daphne,
Zondag avond zei ik; dat ik nu meer van jullie hoor en weet nu jullie ver weg zijn. Thuis is zo anders en jullie beleven zoveel om te delen met ons. Ik keek dus echt weer uit naar een nieuw verhaal, ondanks dat het vorige verhaal pas een paar dagen geleden was geschreven.
groetjes en liefs van Ard Emiel en Marja

Sabine

Gaaf hoor! Mooie foto's ook...
Nou geniet maar lekker van het mooie weer, vooralsnog zal het hier nog wel even blijven regenen... :'(
x Sabine

Jopie Vermeulen

Hallo Daphne en Arno,

Ik ben nu aan het werk met je moeder op[ noord en heb net de laatste berichten over jullie reis gelezen.
Het lijkt me helemaal te gek wat jullie allemaal zien en beleven. Toevallig ben ik op die plekken ook nog nooit geweest en staan zowel West Amerika als Australie en Nieuw- Zeeland op mijn verlanglijstje. Kan ik vast uit de eerste hand het een en ander over die landen via jullie lezen.
Ik wens jullie nog veel plezier en belevenissen toe.

Groetjes, Jopie

Ibu

Hoi Daf en Arno,
Het is hier nu 8.30 en ik kom net met Fiddle van buiten en ik moet zeggen het was zeer verfrissend...regen,regen en nog eens regen! Dan moet ik toch even denken aan jullie in die heerlijke zon en alle mooie en leuke dingen die jullie zien en doen! Ik vind het geweldig voor jullie... en Arno...volgens mij heb je toch wel even aan je schone moedertje gedacht toen je op dat terras met die lekkere wijn zat.(Beetje het Juan gevoel alleen de glazen niet zo vol!) Geniet weer verder en ik wacht op jullie volgende avontuur!
LiefsXXX

Geeta

Jullie zien er echt stralend uit. De zon doet goed zo te zien. Zoveel al gezien en gedaan in zo weinig dagen. Geniet ze.