Arno en Daphne op wereldreis 2009

Kangaroo Island & Adelaide

G'day! Hieronder volgt een verslag van onze belevenissen op Kangaroo Island en Adelaide.

Dinsdag 17 maart

Bij McDonald's hebben we uiteindelijk ons laatste bericht geplaatst en zijn daarna snel doorgereden, over Fleurieu Peninsula naar Cape Jervis. Hier haalden we nog makkelijk de boot van half 5. Het was al leuk om te zien hoe al die enorme trucks keurig in een rechte lijn achteruit werden ingeparkeerd op de ferry. Arno reed onze bus prachtig naar achter (dit is toch echt mannenwerk)

Laughing
. En zo stapten alle vrouwen uit, deden de mannen het werk en konden we later 45 minuten genieten van een mooie overtocht. Rond zessen konden we zo de ferry uit rijden met onze bus en waren we dan eindelijk op Kangaroo Island. Het eiland is in 1802 ontdekt doorMatthew Flinders, niet veel later werd het bezocht door Nicolas Baudin en werden er o.a. flinke hoeveelheden dieren verscheept voor onderzoek. We hadden een camping op het oog bij Kingscote, een piepklein dorpje aan het water, zo'n 50 kilometer van Penneshaw, de aankomstplek op het eiland. De camping wordt gerund door Helen en haar familie en de kinderen zette ze dan ook gelijk aan het werk bij onze aankomst. We werden hartelijk ontvangen door haar zoontje Dennis, al had hij enige aansporing nodig. Helen is zelf afkomstig van Cyprus en heel gastvrij. Ons internet werd dan ook snel geregeld en hadden we de mogelijkheid om weer even lekker met het thuisfront te skypen.

Woensdag 18 maart

Vanmorgen lekker uitgeslapen! Vervolgens hebben we de campervan rijvaardig gemaakt. Vandaag hebben we namelijk over het eiland gereden. We zijn in zuidelijke richting gaan rijden en hebben een paar stops gemaakt. Na onze ontbijt/lunchstop op een boerderij zijn we uitgestapt bij Seals Bay, een baai waar zeeleeuwen in hun natuurlijke leefomgeving leven. Het is logisch dat, wanneer je deze beesten ziet, ze liggen te zonnen op het strand. Ze zwemmen namelijk 3 aaneengesloten dagen achter elkaar om te jagen (zonder te slapen), vervolgens hebben ze drie dagen nodig om uit te rusten en bij te slapen. We hebben zelfs een kleintje gezien die zat te schreeuwen om zijn moeder. Echt heel schattig. Vervolgens zijn we doorgereden naar Little Sahara. Omdat Daphne had gelezen dat dit een ‘must see' was, besloten we off road te gaan. Wat hebben we gelachen. Het leek wel alsof onze bus in een schommelende kameel was veranderd, de gaten in de weg waren behoorlijk....

Tongue out
.Uiteindelijk zijn we er levend aangekomen en hebben we ons inderdaad even in een mini woestijn gewaand. Vervolgens hebben we een korte koalatrail gelopen (15 gezien) en zijn daarna doorgereden naar Flinders Chase National Park, genoemd naar Matthew Flinders die het eiland heeft ontdekt en het Kangaroo Island heeft genoemd, verwijzend naar alle kangaroes. In dit park hebben we The Remarkable Rocks bezocht, enorme stenen die door erosie zijn gevormd. Admirals Arch is een mooie doorkijk in één van de prachtige kusten. Omdat je zo weer een paar honderd kilometer wegrijdt, kwamen we vroeg in de avond weer aan in het dorpje bij onze camping. We hebben besloten een hapje te gaan eten en hebben zalige steak op. Met een biertje erbij op de camping, hebben we het helemaal voor mekaar, al zeggen we zelf!

Donderdag 19 maart

Vandaag hadden we weer een reisdag en moesten we dit mooie eiland alweer verlaten. We hadden er graag nog wat dagen vertoeft. In de middag hadden we de boot terug en zijn vervolgens doorgereden naar Adelaide. Het reserveren van een camping bleek even lastig te zijn, omdat we niet goed in de Lonely Planet de festivals hadden doorgenomen. Het blijkt namelijk dit weekend ‘Clipsal 500' te zijn, het grootste race-evenement van Australië. Gelukkig hadden we uiteindelijk toch nog een camping waar we terecht konden, en nog een prima plek ook!

Vrijdag 20 maart

Vanmorgen lekker uitgeslapen en op ons gemak ontbeten. Vervolgens begon ons geregel: met de auto naar Marion Shopping center rijden, een doos halen bij het postkantoor en het volstoppen met al onze spullen (overtollige bagage en souvenirs). Zo, dat waren we mooi weer kwijt! Daarna naar het winkelcentrum zodat Arno zijn haar kon laten knippen. In de middag zijn we doorgereden naar het plaatsje Freeling waar de serie McLoad's Daugthers is opgenomen, dé hitserie van Australië. Omdat Daphne 5 seizoenen had gezien en zich hierdoor een piepkleine fan mocht noemen, zijn we er heen gereden om enkele filmlocaties te bekijken (helaas is het filmen dus over). In het Gungellan Hotel hebben we wat gegeten en ons even tussen de locals begeven. Het was tevens een ontsnappoging van ons aan de hitte... Als een warme föhn werd de lucht in je gezicht geblazen en de temperatuur ging dan ook lekker over de 30 graden. 's Avonds hebben we een filmpje meegepakt (Duplicity).

Zaterdag 21 maart

Deze dag zijn we naar Adelaide geweest. We hadden moeite met opstaan want het was heel erg benauwd en algauw hadden we een regenbui te pakken. Onweer bleef echter uit dus we hebben de bus naar de stad gepakt. Hier hebben we Chinatown, Victoria Square en wat winkels gezien. Heel veel andere hoogtepunten heeft Adelaide niet echt. Bovendien was het vandaag 35 graden en zo warm dat we weinig puf hadden. We zijn teruggegaan met de bus, zijn naar de film ‘Changeling' geweest en hebben daarna een lekkere pizza op. Dit is onze laatste nacht in de campervan... morgen slapen we in een hostel (in Glenelg aan het strand).

We hebben detour telefonisch bevestigd en hoorden dat ze ons niet oppikken vanuit Glenelg. We moeten op eigen houtje om 06.20 in hartje Adelaide zijn... Dit wordt nog een hele klus zo, dat navigeren op de vroege ochtend. We zullen morgen een taxi hebben om 05.30

Surprised
. We zullen dan wel gelijk in het ritme komen, want in de Outback moet je vroeg opstaan om de ergste hitte te vermijden... We hebben geen idee hoe het gaat worden en vinden het best spannend, maar we brengen jullie zo snel mogelijk op de hoogte!

Zondag 22 maart

Vanmorgen zijn we om 10.00 uitgecheckt en zijn op de parkeerplaats van de camping gaan staan om alles op te ruimen en de tassen in te pakken. Om 12.00 zag alles er weer spik en span uit en hebben we eerst onze tassen gedropt in het hostel in Glenelg. Vervolgens hebben we de campervan teruggebracht (alles was goed) en zijn we met de bus teruggereden naar Glenelg. Daar zitten we nu (weer in de Mac) om dit verhaal te plaatsen. Het is een mooie badplaats en heel gezellig, dus we zullen hier vast een leuke avond hebben.

Tot snel!! Daf & Ar

Sabine

Super verhaal weer! En echt hele mooie foto's! Schattig dat zeeleeuwtje... en die koala is ook erg mooi!

Veel plezier deze week weer en ik kijk uit naar weer nieuwe belevenissen!!

x Sab

Yvonne

Hey daf en arno, weer leuk om jullie verhaal te lezen! Hebben jullie Haigh's chocolates al geprobeerd? Is wel prijzig, maar echt de beste chocola van Australie! :) Geniet van de outback: onder de sterren slapen is echt een geweldige ervaring! X Yv

tom en anneke

Hallo lieve luitjes we genieten nog steeds van jullie boeiende verslagen en leuke foto's.Leren zo ook nog eens iets meer...Leuke campervan joh.Berny en Lizzy hebben 6 mrt er een gezonde dochter bij gekregen.Eleonore.Blijf zo genieten beiden en de groetjes weer van ons Tom en Anneke.

Clemens, Annemarie, Claudia en Jeroen

Hoi Daphne en Arno,
Wat een leuk verhaal weer om te lezen! En mooie foto's gemaakt!
Geniet van jullie volgende bestemming

Groetjes van ons

Wilianne

Klinkt inderdaad weer geweldig!! De tijd vliegt wel, jullie zitten al bijna weer op de helft!
Ik kwam vandaag Frank tegen, en hij kon het nog steeds niet geloven dat jullie elkaar tegenkwamen.. haha.
Ben benieuwd naar jullie volgende avonturen!
Dikke kus

Peet & Marja

Hoi Arno & Daphne,

Ik weet niet wie van jullie de meeste verhalen schrijft maar dat het makkelijk wegleest is duidelijk.
Nou nog een beetje interressant en iets over australie en eh (haha geintje). Ik vraag me wel af of jullie wel eens op een idee komen om daar iets op te starten of een andere manier om te blijven, want je krijgt toch heel veel indrukken te verwerken. Vind het trouwens toch wel handig om de hele tour zo gedetailleerd bij te houden. Maar wel zo leuk voor de thuisblijvers.
Groeten en doei uit Schipluiden