Thaise stranden & Full Moon Party
Zaterdag 2 mei
Vandaag hebben we vrij weinig gedaan. We hebben onze was afgegeven bij de receptie, hebben een verhaal op onze site gezet, hebben tv gekeken (sinds 2 maanden) en hebben een beetje door Krabi gelopen. Veel winkeltjes, marktjes en drukte maar een leuke sfeer. Daarna hebben we bij de Irish Pub, 1 restaurantje verder naast ons hostel, heerlijke Thaise Tom Yam soep op met kip, kokosmelk en citroengras.
Zondag 3 mei
Vandaag lekker uitgeslapen en een ontbijtje gehaald. Daarna hebben we een scooter gehuurd. Het huren kostte maar liefst 150 baht (3 euro) voor een hele dag, vervolgens waren we nog 2 euro kwijt voor het voltanken, wat een koopje om heel de dag rond te rijden. We hebben een kaart gehaald en zijn gewoon lekker naar alle strandjes gaan rijden en hebben onderweg ergens een lekkere noodlesoup op. Eind van de middag hebben we de scooter teruggebracht en zijn we gaan eten bij ‘Firenze', een Italiaans restaurant dat er leuk uitzag. We hebben voor nog geen 30 euro een compleet 3-gangen diner met een karaf wijn en likeurtjes na op! En... dus een echte steenoven pizza. Nie slecht Mario, al was er geen Mario te bekennen natuurlijk

Maandag 4 mei
Vandaag stond onze reis naar Phuket op het programma. Rond 11.00 zouden we opgehaald worden, uiteindelijk was het 11.45 voordat we plaats namen in de ‘minivan'. Onze tassen werden zo in de auto gesmeten en de chauffeur was niet erg gezellig. Toen we nog wat mensen moesten oppikken, bleek dat er nog 6 mensen bij moesten, en de auto was al bijna vol! De tassen werden nog wat meer op elkaar gepropt en één jongen kon op de grond zitten... Het rijden was verreweg van relaxed want hij reed als een maniak. Nu zijn de verkeersregels niet zoals thuis maar toch... Op een tweebaansweg wordt lekker ingehaald, zelfs als de tegenligger al zowat naast je rijdt. We scheurden dus gewoon soms bijna tussen twee auto's door. Jemig! Daarna maakten we nog een noodstop en kregen we een hoosbui. Ergens in Phuket town konden we de auto uit en moest onze ‘bestemming gecheckt worden'. Dit is dus gewoon een truc om je één of ander duur resort aan te praten. Aangezien we de rit nogal zat waren, hebben we gezegd dat we alles zelf regelen en niets nodig hebben. Daarna konden we nog niet weg want er was een ‘problem' dat de chauffeur niet kon oplossen. We moesten zelf dan maar kijken hoe we weg kwamen en hij stond ons weg te wuiven. Ja dag, hier hadden we niet voor betaald! Omdat we de truc wel kennen, bleven we lekker staan en stapte de chauffeur na 20 minuten mokkend in. Toen we Kata (stadje waar we wilden slapen) voorbij reden, dachten wij dat we eerst andere mensen zouden afzetten. Toen hij vroeg waarom wij niet uitstapten en wij zeiden dat we in Kata eruit moesten, werd hij echt pissig en ging hij naar zijn hoofd zitten wijzen. Zeggen dat hij de chauffeur was en ons moest zeggen waar we uit moesten stappen en niet andersom, had geen zin. We gingen dan eerst de rest afzetten zei hij. Toen hebben ook wij de tassen uit de auto gegooid en zijn we maar gaan lopen... We hebben nog nooit zo iemand meegemaakt en de Thaise glimlach was zeer ver te zoeken. We zijn dus uitgestapt in Karon Beach en na een stukje lopen, liepen we iemand tegen het lijf die ons een kamer wilde verkopen. Onze verbazing was groot toen we de kamer zagen voor de prijs: 8 euro voor een kamer met eigen badkamer, airco, tv, ijskast en balkon! Het is regenseizoen (= laagseizoen), dus de prijzen zakken dan flink. Kortom: wij zitten hier erg goed en het strand is 1 minuut lopen. 's Avonds zijn we gaan eten om de hoek in de drukke straat van Karon Beach. We hadden 's middags al heerlijk gegeten bij restaurant ‘The Little Mermaid' waar we maar liefst menu's konden vinden in 8 talen. Nu worden we daar wel een beetje zenuwachtig van! We wilden Phuket wel eens meemaken, maar het is hier wel erg toeristisch. De (oude!) mannen die hier van de Thaise schoonheden genieten zijn in grote aantallen aanwezig, zitten lekker in de barretjes met vrouwtje lief op schoot... of lopen te lachen met aan iedere hand een Thais poppetje

Dinsdag 5 mei
Vandaag hebben we ontzettend weinig gedaan: uitgeslapen, ontbeten, op internet gezeten, films gekeken... en gegeten. Dit is gewoon afkicken na al die drukte van de afgelopen maanden, maar het kan volgens ons geen kwaad

Woensdag 6 mei
Vandaag zijn we naar Kata beach gelopen, het strand waar we eigenlijk uitgestapt zouden zijn als onze ‘vriendelijke' taxichauffeur er niet langs was gereden... Het stadje is erg toeristisch met alleen maar kledingwinkels, restaurants, cafés, Spa resorts etc. en hier ben je snel op uitgekeken. Het strand viel erg tegen dus we zijn gauw teruggelopen naar ons eigen mooie stuk strand en waren blij dat we hier een hotel hebben gevonden. In de middag hebben we nog lekker gezwommen, want de golven zijn hier superhoog! Het zijn echt van die surfgolven, dus het is leuk om in het water te dobberen. 's Avonds hebben we Mexicaans gegeten bij Las Margaritas, een leuk tentje bij Karon Beach.
Donderdag 7 mei
Vandaag is Arno jarig! We zijn deze dag begonnen met een goed ontbijt, daarna zijn we een Thaise massage gaan halen (een leuk cadeautje kun je hier toch niet echt vinden!). Een erg nuttig cadeau zo bleek, want onze botjes kraakten! Het is allereerst dubben wáár je een massage gaat halen, want er zitten 8 massage salons naast elkaar en allemaal zitten ze naar je te lachen en te roepen: massaaasie! We hebben de mooiste salon met de aardigste dames uitgezocht. Eerst werden onze zanderige voeten afgespoeld en kregen we een ijskoude doek om ons nek en een flesje water, heerlijk! Daarna kozen we voor de oliemassage, want de Thaise massage omvat alleen maar stevig duwen op je huid. We lagen naast elkaar en kregen al snel de slappe lach toen de vrouwtjes lekker op ons gingen zitten. We hadden gekozen voor een ‘schouder/nekmassage', maar echt alles werd gedaan: billen

Vrijdag 8 mei
Vanmorgen moesten we vroeg op omdat we opgehaald zouden worden voor onze rit naar Koh Pha Ngan. Tot onze grote schrik hadden we weer diezelfde aardige buschauffeur als de vorige keer: Neee!!! Hoe is dit nou mogelijk met al die duizenden busjes die hier rondtuffen? Arno riep van schrik: ‘The same guy...' en Daphne kwam niet meer bij... Wat een ellende. Eerst moesten we weer een hoop mensen ophalen en reden we weer keihard over alle weggetjes. Toen we een toiletstop gingen maken, moesten we ineens in een ander busje.. Dit busje ging ineens niet meer naar Suratthani waar we de boot moesten hebben. Toen hij ons wees in welk busje we dan moesten, en wij zeiden dat dit busje toch echt vol zat, wees hij maar weer naar een ander busje. Wat een chaos. Na twee uur rijden maakten we weer een stop, dit keer om twee uur te moeten wachten op een grotere bus. Dit is dus echt vermoeiend en merk je pas als je zo aan het rondreizen bent zoals wij! Vervolgens verder richting de ferry. Uiteindelijk moesten we daar nog twee uur wachten, want de boot van 16.00 had een ‘accident' gehad. Pas om 17.00 hadden we de boot richting Koh Pha Ngan. Gelukkig hadden we een leuk stel, Daniela & Mickey uit Oostenrijk, ontmoet dus onze 3 uur durende bootrit was erg gezellig met een biertje en mooie zonsondergang. Vervolgens hebben we een taxi gepakt naar ons Seascene resort en we waren doodmoe na 13 uur reizen. Toen we aankwamen, kon onze avond niet beter eindigen. Superleuk en sfeervol resort, direct aan zee! We hebben heerlijke Thaise soep besteld en springrolls, hoorden de golven ruisen en genoten van ons eten en de achtergrondmuziek. Het was het waard! Onze bungalow ligt net niet aan het strand, maar is helemaal top voor 8 euro!

Zaterdag 9 mei
Vanavond gaan we naar de wereldberoemde Full Moon party! We zijn heel de dag aan het strand gaan liggen, want dit is het paradijs! Er is hier niemand, we hebben lekker strandstoeltjes, kunnen snorkels pakken e.d. In de middag wilden we wat gaan drinken en kwamen we terecht bij de Top Rock bar, een soort boomhut die je bereikt na nogal wat traptreden. Het uitzicht was super en we bestelden cola en friet. Opeens betrok de lucht en kregen we een vreselijke moessonregen met onweer. Gelukkig was het erg gezellig en zaten we te kletsen met de tijdelijke eigenaar, een Aussie die daar voor een paar maanden werkte. Omdat het ongeveer drie uur lang goot van de regen, bleven wij gezellig zitten met bier en konden we cocktails krijgen voor de halve prijs. Na nog twee mojito's vonden wij het tijd om te gaan, het was al 19.30! We hadden wat gegeten bij ons resort en gingen ons klaarmaken voor het feest. Opeens was het allemaal niet zo grappig meer, want Daphne was ontzettend misselijk en kon nog net de wc bereiken... Wij dubben of we zouden gaan... toen de taxi er om 22.30 ineens stond, zijn we maar in de taxi gesprongen (er kwamen anders geen taxi's meer en was onze kans verkeken). De rit was nogal heftig, want dit eiland heeft echt bizarre heuvels. Richting Haad Rin (hét full moon strand van Koh Pha Ngan) leek het alsof we in de achtbaan zaten. Toen we waren aangekomen, kon Daphne nog net de taxi uitspringen en achter een berg kolen wegduiken... wat een ellende. Gelukkig voelde ze zich daarna wat beter en hadden we nog een leuke avond want we zagen Daniela & Mickey. Je kijkt hier je ogen uit! We hebben nog nooit zo'n groot feest meegemaakt (schattig in laagseizoen is 10.000 mensen), vuurshows en overal verschillende muziek. Je kan emmertjes kopen met verschillende soorten drank die ze dan voor je mixen, de zogenaamde buckets. Arno kocht er één, o.a. met Red Bull. Nu is die Red Bull net even iets anders dan we in NL gewend zijn... Maargoed, wat een mensen lopen hier rond. Toen we naar een bar met goed uitzicht op het strand liepen, lag een jongen echt laveloos in de bosjes, een andere jongen lag naakt op het strand in het water te slapen en iedereen liep foto's te maken. Uiteindelijk heeft iemand zijn broek maar omhoog getrokken. Kortom, wat een taferelen! Wij zijn tot 03.30 gebleven en hebben toen een taxi gepakt. Ook de taxichauffeurs zitten massaal aan de Red Bull dus we hebben een schietgebedje gedaan dat we goed thuis zouden komen... We kijken terug op een bijzondere avond!
Zondag 10 mei
Vanmorgen rond 10.30 wakker geworden... Daphne voelde zich beroerd en Arno voelde zich heel erg moe. We hebben vandaag dan ook maar een beetje aan het strand gezeten en Daniela & Mickey kwamen nog om te snorkelen. Arno is met ze gaan snorkelen want er ligt een groot rif bij ons strand. Hij heeft heel veel koraal en een grote inktvis gezien die inkt spoot

Maandag 11 mei
Vandaag ook weer niet echt een topdag en ook Arno voelt zich niet lekker. Gewoon een beetje aan het strand gelegen en rustig aangedaan. Daar gaan onze plannen om lekker te snorkelen of een kayak te huren! Trouwens, we zien hier heel veel mensen met verwondingen aan hun benen, die zijn waarschijnlijk van de scooter gevallen. Dit eiland staat bekend om de ‘Koh Pha Ngan tattoo' ofwel het litteken dat mensen hier oplopen door roekeloos of met een slok op te gaan rijden op deze gevaarlijke wegen... (dit is niet zo gek als we terugdenken aan de heuvels...). In de middag hebben we een strandwandeling gemaakt naar Thonsala en gegeten bij ons resort. Wat een makkie zeg: je loopt tien meter en zit in het restaurant en loopt nog vijf meter en je zit aan zee! Morgen blijven we nog een dag langer om nog even uit te rusten.
Na dit eiland, gaan we nog naar Koh Tao, daarna richting Bangkok en Chiang Mai.
Groetjes uit het mooie Thailand!
Het begin van jullie thaise reis viel een beetje tegen hè?Thailand is echt vreselijk mooi,maar dan kun je de toeristische plaatsen beter niet bezoeken.
Het beste met de gezondheid en nog veel plezier in Chiang Mai en op de eilanden.
Zo, dat beach resort ziet er niet verkeerd uit zeg!!
Veel plezier nog!
x Sabine
Hallo Daphne en Arno,
Ik heb net het verslag van jullie laatste 3 weken gelezen, ik ben n.l ook net terug van vakantie. Op de meeste plekken ben ik ook geweest, dus is het heel herkenbaar wat ik lees. In Maleisie stond Langkawi bij mij wel op de eerste plaats voor de stranden. De steden zijn inderdaad erg druk, maar ook wel interessant. In Thailand ben ik ook in Krabi geweest, wat ik geweldig vond. Phuket is inderdaad veel toeristischer. Wij hadden daar wel een brommer gehuurd en als je dan rondtuft kom je wel leuke plekken tegen. Verder vonden wij Thailand een heel relaxt land, wat denk ik door het geloof komt.
Nog veel plezier in Bangkok en in het noorden, geniet er maar van.
Groetjes, Jopie
Lieve Sis & Arno,
Ik vind het mooi geweest: jullie mogen naar huis komen! ;)
Al die paradijselijke foto's... niet om aan te zien gewoon! haha
Ik vind het nog altijd zooooooo waanzinnig dat mijn zus dit doet!!!!!
En wat vliegt de tijd...ik zie net dat ik jullie over 54 dagen eindelijk weer zie! Ik kan niet wachten iig!
Maar tot die tijd: geniet van iedere minuut, zet de tijd bij een heerlijk, onvergetelijk moment (bijvoorbeeld een prachtige zonsondergang..) even stil en vergeet dat moment nooit meer!
Heel veel kusjes van mij! (L) you both! xx
Heee Daphne & Arno!
Allereerst (ok, we zijn een beetje laat) Arno, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Ik zou me geen betere verjaardag kunnen voorstellen zo daar in Thailand. Daphne jij ook natuurlijk nog van harte met je vent ;)
Het is elke keer weer hartstikke leuk om jullie verhalen te lezen. Wat hebben jullie toch al vreselijk veel meegemaakt! En jullie hebben nog zoveel tegoed! Daphne, snel beter worden en we verheugen ons op het volgende reisverslag :-)
Groetjes Frank & Anita
Erg druk geweest met de Proms nu voorbij,jammer. Het was superrrrrrr!! Maar wat jullie meemaken hou dat maar heel goed vast en geniet er nog even van.Vrijdag en zaterdag nog met Arno's ouders gesproken. Enne.... vandaag is Ruud vader geworden, het mocht na de Proms en dat is gebeurd,vanochtend om half vijf een gezonde dochter Isis. Ruud had wel een stand-in maar gelukkig net niet nodig geweest. Jullie allebei nog veel Thais plezier en ik hoor en zie weer uit naar het volgende!! Groetjes!!!!
Als jullie in Chiang Mai zijn en niet meer weten wat te doen, dan kan ik jullie een fietstocht aanraden via Click & Travel, De baas is Etienne (een belg) en doet verschrikkelijk leuke tochten, begeleid en ook op jezelf. Wij zijn net terug van 4 weken Thailand en hebben bij hem de 3 daagse onbegeleide tocht gemaakt, gewoon fantastisch. Overnachtingen in het Ricehoude en Kinkala, gewoon geweldig, net Villa Felderhof. De fietsen zijn prima en er wordt gezorgd voor een goeie fietstas en routebeschrijving. Gewoon doen een geweldige ervaring Veel plezier nog!