Arno en Daphne op wereldreis 2009

Na 6 maanden... weer veilig thuis!

... Onze reis naar huis duurde nog een hele dag. We stonden 's ochtends 06.30 op, een uur later vertrokken we naar het busstation. Na 20 minuten kwam er eindelijk een bus waar we nog net in konden (je neemt plaats in voor 2,5 persoon). De Italianen zijn backpackers duidelijk niet gewend, want alle oma's staan angstig op je schouder te tikken dat ze toch wel bij de volgende stop eruit moeten, de jongeren reageren ook niet echt positief. Gelukkig hoefden we niet zo lang mee te rijden! We stapten uit bij de metro en pakten deze richting Tiburtina F.S. Hier konden we een veel goedkopere trein pakken richting het vliegveld. In de trein was nergens plek voor onze tassen, dus we hadden één backpack op de grond gezet en één op de stoel. Arno zat en Daphne stond... Kwam er toch een meisje met veel bombarie de trein in, wilde ze op Daphne haar plek gaan zitten door de backpack van de stoel te halen. Toen wij vriendelijk maar serieus uitlegden dat dit onze plek was, begon ze de tas eraf te trekken. Met een beetje duw en stootwerk hebben we uiteindelijk gezegd dat ze maar alsjeblieft lekker moest gaan zitten... Met zo'n asociaal iemand gaan we verder niet in discussie... De halve treincoupé begon zich te bemoeien met haar! We hebben deze hele reis niet zo iets raars meegemaakt en we stonden te trillen van woede. We waren blij toen we goed op het vliegveld waren aangekomen. Via Madrid zijn wij met Iberia naar huis gevlogen en 18.05 waren we geland. Ongelofelijk om weer terug te zijn in ons oude vertrouwde (regen)landje! Toen we onze tassen hadden en deze nog een laatste keer op onze rug hadden gesjord (en waren geen karretjes meer te bekennen), liepen we door de schuifdeuren. Nou, er stond een welkomstcomité! We waren echt verrast en stonden gewoon een beetje perplex, het is zo raar om iedereen weer te kunnen omhelzen! Vervolgens zijn we naar Arno's huis gegaan om champagne te drinken en verder te praten. De volgende dag was er één van opruimen en postpakketten uitpakken. Dit was natuurlijk een leuke klus, we hebben zoveel naar huis gestuurd dat het voor ons ook weer een verrassing was wat er uit de pakketten kwam...

En nu nog even een korte terugblik...

In totaal hebben wij 52000 kilometer afgelegd met het vliegtuig, de boot, de bus, de campervan en te voet. We hebben in totaal in 5 hotels, 28 hostels, 10 campings, 5 guesthouses en 3 beachresorts geslapen. Onze tassen hebben we ontelbare keren in- en uitgepakt (maar: als je weinig bij je hebt ben je zo klaar!).

We hebben over de Golden Gate Bridge gefietst in San Francisco, zijn gaan abseilen en bergbeklimmen in Nieuw-Zeeland, hebben in een campervan rondgereden en zijn door de Outback gegaan in Australië... In Singapore hebben we talloze musea en winkelcentra bezocht, in Maleisië hebben we genoten van de rust en de theeplantages, in Thailand hebben we op een olifant gereden en de talloze tempels bezocht... We hebben ook genoten van de zon, zee en stranden, hebben in Laos over de Mekong gevaren, zijn in Cambodja gestruikeld over de tempels van Angkor, hebben adembenemende uitzichten gehad in Hong Kong en hebben in Rome genoten van de historie en het eten.... Bovenal hebben we ontzettend leuke mensen ontmoet die we altijd zullen blijven herinneren of er gewoon lekker mee gaan afspreken, terug in Nederland.

We hebben genoten van het begin tot het eind! Toch was het niet alleen relaxen, want er moest ook een heleboel geregeld worden: thuis, maar ook onderweg. Waar slapen we vannacht? Hoeveel geld hebben we nog? Hoe komen we van A naar B? Wat gaan we vandaag doen? Zullen we koken of gaan we uit eten? Tja, jullie horen het, het was niet altijd makkelijk!

Wink

We zouden het zo overdoen en raden iedereen aan die maar een beetje kriebels heeft om ook een wereldreis te maken, ook gewoon te gaan! Voor ons gaat nu het serieuze werk beginnen, maar wie weet welke bestemmingen de toekomst weer zal brengen voor ons?

Wij willen iedereen bedanken voor de ontzettend leuke berichtjes op de site, de smsjes, de persoonlijke e-mails en telefoontjes! Ons rest nu de foto's uit te zoeken en er samen met de verslagen een prachtig reisverslag van te maken.

Bedankt en tot snel!

Groetjes Daphne en Arno

Yvonne

Hey Daf en Arno,

Goed om te horen dat jullie weer veilig thuis zijn!! Het zal nu wel even wennen zijn hoor, om weer in het gewone leven te rollen.. Ik heb jullie verhalen met veel plezier gelezen, en vind het toch wel een beetje jammer dat ze nu over zijn hoor. Ik heb er iedere keer weer van genoten: je waant je zelf dan ook toch een beetje in al die landen :) Geniet nu maar lekker van je vrienden en familie, en als ik terug ben uit geneve moeten we snel weer een keer afspreken!

X Yv

astrid van der Laar

Welkom thuis!!!!!

joop en buufie

Wat hebben jullie veel gereisd en veel gezien en vergeet het eten niet .Wij zijn heel blij dat jullie weer gezond thuis zijn ,dat zullen de ouders ook wel vinden want daar was het soms wel spannend voor zo'n lange tijd .Het was geweldig jullie weer terug te zien .

Francis van der Maas

Hallo Daphne en Arno,
Allereerst WELKOM THUIS
Op de dag dat jullie in Rome aankwamen informeerde ik bij Irma hoe het ervoor stond bij jullie. Toen hoorde i k dus 'nog een weekje'. In gedachten had ik jullie al een kaartje geschreven maar daadwerkelijk opsturen is er niet van gekomen. Uitgerekend vrijdag 10 juli zetten jullie weer voet op nederlandse bodum en uitgerekend is 10 juli is voor mij ook een gedenkwaardige dag. Onze Lieke werd 1 jaar en daar leef je toch ook een hele week naar toe. In ieder geval zijn jullie goed op Schiphol ontvangen en ik ben benieuwd om jullie resterende fot's eens te bekijken.
Ontzettend leuke website hebben jullie er vang gemaakt een wat een wereld ervaring. Die nemen ze jullie niet meer af...
Ik hoop jullie snel weer te zien in de bieb.
heel veel lieve groeten van Francis van der Maas

Jeanne

Na vier weken Istrie zie ik dat jullie veilig zijn aangekomen in ons natte landje.Wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt en wat heb ik genoten van alle reisverhalen en schitterende foto's!!! Tot ziens!

Francis

Welkom thuis nogmaals,
Foutje van mijn kant, jullie kwamen woensdag aan. Ik was in de ban van de 1e verjaardag en dus had ik die datum onthouden. Groetjes

Marleen Kolkman

Beste Arno en Daphne,

Ik zou graag wat vragen aan jullie willen stellen over de wereldreis. Mijn partner en ik vertrekken november dit jaar voor een wereldreis, en gaan bijna dezelfde landen als jullie bezoeken! Ik hoor graag van je. Zouden jullie mij willen mailen op [email protected] . Misschien kunnen jullie ons wat goede tips en trucs geven!

Groeten, Marleen