Arno en Daphne op wereldreis 2009

Nau Mai! Haere Mai!

Woensdag 14 januari

Toen we gisteravond aankwamen op LAX, hebben we wel drie bussen moeten pakken om bij het Venice Beach Cotel te komen. Onderweg kwamen we Chris tegen, een backpacker uit Duitsland die met ons meeging. Hij had alleen in een ander hostel een bed geregeld. Wij hadden in ieder geval een prima kamer! Goed geslapen en de volgende dag een paar uurtjes op het strand gelegen bij Venice Beach. Lekker toeristisch: een lange boulevard met veel eettentjes, kledingwinkels etc. Jullie zien het vast voor je. Na enkele uurtjes moesten we alweer richting LAX voor onze 13 uur durige vlucht met Qantas naar Auckland.

Vrijdag 15 januari: Auckland

En ja, dan is het ineens vrijdag want we zijn tijdens deze 13 uur durende vlucht door de datumgrens gevlogen (hier is het 12 uur later dan in NL). Onderweg nog even langs Fiji gevlogen, het is toch wat...Aan boord hebben we lekker films gekeken en hebben we genoeg te eten gehad. Goede service bij Qantas!

Er is streng beleid in Nieuw-Zeeland om de mooie natuur met alles wat daarbij hoort in stand te houden. Hier horen dus bijvoorbeeld geen Nederlandse tulpen bij (streng importverbod op zaden/eten e.d.)! Op het vliegveld werd Daphne besnuffeld door een hondje (je verwacht een grote herder maar hij was niet groter dan Fiddle) die de restanten van een appel rook die we aan boord hadden gekregen. We hadden al een bord gezien waarop stond dat we die appel moesten weggooien dus dat hadden we al gedaan. De hond rook dus nog een sterke appellucht dus tas moest open. Vervolgens nog door de biosecurity waar onze hele backpacks nog een keer door de scanner gingen. Uiteindelijk stonden we dan, vrijdagmorgen om 06.15 in Auckland, top! Onze shuttlebus reed ons naar het hostel. Omdat vrijdag de laatste dag was van een concertreeks, was het razend druk in de stad en ons hostel was ook vol. Eerst leek het erop dat we in een ander hostel in een gang moesten slapen... gelukkig had de mevrouw van het hostel uiteindelijk een fout gemaakt en merkte ze dit op doordat Arno nog een keer goed zijn naam zei. Gelukkig, we hadden dus een kamer. Vervolgens de stad in en rondgewandeld, o.a. bij de universiteit en het Albert Park. De skytower torent hier overal boven uit, Auckland is niet zo'n grote stad dus je ziet hem overal. Toen we terug naar ons hostel gingen, was de kamer schoongemaakt. Nou, wat een kamer zeg. De dorms zien er hier op het eerste gezicht echt vreselijk uit (donkere bedompte kamers met vieze dekens, 8 stuks en gordijnen dicht). Haha, klinkt goed he. Wij nemen als het kan gewoon lekker een twee persoonskamer met gedeelde badkamer, dan lijkt het net alsof je doucht op een camping. Ach je went zo snel en we komen hier alleen om te douchen en slapen en dit gaat prima. Onze kamer ziet er zo uit: een soort stapelbed met onder een tweepersoonsbed en bovenop geen matras - tafel - stoel (heel knus.. NOT!). Het is dus de kunst om er altijd toch wat van te maken. Het is een soort kamer in een kamer, want onze muren lopen niet tot het plafond. Naast ons wonen 3 complete Chinese families, dus het ruikt (alleen in deze gang!) naar een toko en 's avonds gaan we slapen met Chinese Teletubbies en 's ochtends worden we ermee wakker. We zijn maar op bed geploft en hebben 2 uur liggen pitten. Vervolgens nog even de stad rondgewandeld en een hapje gegeten... vroeg naar bed gegaan, we waren doodop.

Zaterdag 16 januari

Vandaag hebben we heerlijk geslapen en de Teletubbies begonnen zowaar pas rond 08.30 met zingen! We hebben na een goed ontbijt een postpakket samengesteld want onze backpacks waren vééls te zwaar. De familie Ham kan dus een pakket verwachten. Vervolgens hebben we een busticket voor heel Nieuw-Zeeland geboekt voor nog geen 250 euro per persoon, inclusief Abel Tasmanpark. Er is deze maand een speciale actie waardoor we het zuider-eiland voor 50 euro cent erbij kregen. Wij blij dat we dit niet van te voren geboekt hadden want dit scheelt ons mooi 250 euro p.p. Dat is dus geregeld en morgen pakken we de bus naar Paihia (boven Auckland). Er schijnen leuke hostels, strand etc. te zijn dus dat klinkt heel goed!! Een paar dagen relaxen op een strand lijkt ons wel wat. In de middag zijn we naar Parnell gegaan, een schattig stukje Auckland met huisjes uit 1850 en dus ook van die houten kerkjes die je alleen in Amerikaanse films ziet (wij dus in het echt

Tongue out
). Vervolgens naar het Auckland museum geweest, wat is dat onwijs gaaf zeg. Hier zijn we geïntroduceerd in de Maori kunst, maar er was nog zoveel meer. Koloniale meubels, flora en fauna van NZ, mooie stukken over allerlei oorlogen en een oorlogsmonument. Het museum is heel modern en afwisselend ingericht dus we hebben ons vermaakt. We zijn gaan eten bij Degrees®, een hip tentje aan de haven. We waren die junkfood echt zo zat, dat we ons tegoed hebben gedaan aan een goede fles rode wijn en knoflookbrood, steengril en fruitdessert voor iets van 40 euro. De prijzen vallen ons echt enorm mee hier. Voor diegene die het nog niet was opgevallen: we houden wel van lekker eten! Morgen wordt het dan weer wat meer low budget. Wij maken ons hierop voor een nachtje slapen, morgen vertrekt onze bus om 07.15 dus vroeg op. We zijn benieuwd naar Paihia en we hebben een reservering gemaakt bij hostel Pickled Parrot, http://www.pickledparrot.co.nz/ . Nou tot snel!

Groetjes van ons uit Auckland

Laughing

Caroline Duijndam

Ha Daphne en Arno, Leuk al die berichtjes. Ik volg jullie al dagen. Gisteren was nieuw zeeland op het nieuws met een brute overval op een nederlands jong stel. Ik moest gelijk aan jullie denken. Ik ben blij met jullie verhaal, het gaat dus niet om jullie. Nou geniet nog maar lekker van Paihia en niet te veel eten he ander zijn jullie straks te zwaar voor het vliegtuig haha.

Sabine

He Daf en Arno
Leuk weer wat van jullie te lezen! En ook gave foto's trouwens! Lijkt me heel erg mooi, Nieuw-Zeeland. Wil ik ooit nog wel eens naartoe.... :D
Ben benieuwd naar wat jullie allemaal gaan zien, ik hoor de tips wel! ;)

X Sabine

opa joop

fyn dat jullie goed zyn aangekomen ,ik denk letterlyk en figuurlyk .mooie foto's .ik heb ruimte besteld dus ik verwacht veel moois .goede reis verder veel liefs .joop en buufie .

Stephanie

He lieve daf en ar!
Jullie hebben mooie foto's.
Heel veel plezier nog en ik ben benieuwd naar de
volgende foto's en verhalen.
Have fun!

X Steef

judith

wat leuk dat jullie zoveel schrijven over alles. Net of we even over jullie schouder mee kunnen kijken. Veel plezier!!!! We blijven jullie volgen.